• Почетна
  • Вести
  • ДОГОВОРЕНО ПОТПИСИВАЊЕ МЕМОРАНДУМА О САРАДЊИ СА НЕМАЧКИМ МИНИСТАРСТВОМ ПРАВДЕ

Вести

ДОГОВОРЕНО ПОТПИСИВАЊЕ МЕМОРАНДУМА О САРАДЊИ СА НЕМАЧКИМ МИНИСТАРСТВОМ ПРАВДЕ

ДАТУМ: 04.04.2013.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић данас је у министарству разговарао са првим секретаром за привредну сарадњу амбасаде Немачке, господином Кристоф Иченом и шефом ГИЗ Пројекта за правну реформу у Србији, господином Мике Фалкеом о будућој сарадњи Немачке и Србије у области правосуђа.

На састанку је договорено потписивање Меморандума о сарадњи између Министарства правде и државне управе Републике Србије и Министарства правде Савезне Републике Немачке, којим ће се унапредити и проширити сарадња између ове две земље.

Министар Селаковић је изразио задовољство досадашњом сарадњом са ГИЗ-ом и посебно када је у питању подршка коју ГИЗ пружа у вези са увођењем система приватних извршитеља, као и у припреми свих неопходних услова за увођење система јавних бележника у српски правосудни систем.

Немачка делагација је такође похвалила досадашњу сарадњу са Министарством правде и државне управе, оцењујући да Министарство може да рачуна на сву неопходну експертску помоћ Немачке, не само по питању спровођења одређених пројеката, већ и у изради стратешких докумената, као што је Акциони план који прати Стратегију реформе правосуђа.