• Почетна
  • Вести
  • МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ СА СТУДЕНТИМА КОЈИ СУ НАПИСАЛИ НАЈБОЉУ ТУЖБУ НА СВЕТУ

Вести

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ СА СТУДЕНТИМА КОЈИ СУ НАПИСАЛИ НАЈБОЉУ ТУЖБУ НА СВЕТУ

ДАТУМ: 03.04.2013.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић данас је у згради Владе Републике Србије примио студенте Правног факултета Универзитета у Београду поводом освајања  прве награде за најбољу тужбу на светском такмичењу студената права у Бечу, из области арбитраже и међународног привредног права.

Подухват који сте остварили за Правни факултет, као и Универзитет у Београду, има велики историјски значај, рекао је министар Селаковић и додао да ће овај успех београдски Универзитет подићи још више на Шангајској листи 500 најбољих светских Универзитета. Такође, он је навео да се нада да ће се убудуће и у српским тужилаштвима писати најбоље тужбе са којима ће се излазити пред суд.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић је у разговору са студентима рекао да су они Србију представили у најбољем светлу и то из угла науке и образовања, као и да од квалитета њиховог знања и знања осталих студената из Србије зависи будућност наше државе.

”У наредном периоду Министарство правде и државне управе израдиће јасне критеријуме и мерила када је у питању пријем приправника у судове и тужилаштва. Циљ нам је да најбоље и најквалитетније кадрове мотивишемо да раде за своју државу, да граде систем и  примењују она знања која су стекли на студијима, нагласио је Селаковић.