Вести

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ НА ВЕНЕЦИЈАНСКОЈ КОМИСИЈИ

ДАТУМ: 08.03.2013.

Данас на 94. пленарном заседању Венецијанске комисије добићемо мишљења и коментаре који ће нам помоћи да на најбољи могући начин исправимо грешке које су учињене у започетој реформи правосуђа, истакао је министар правде и државне управе Никола Селаковић данас у Венецији.

Министар Селаковић је нагласио да је Министарство правде и државне управе почетком 2013. године упутило Венецијанској комисији на мишљење, нацрте предлога о изменама и допунама три правосудно-организациона закона - измене и допуне закона о судијама, о уређењу судова и закона о јавним тужилаштвима.

„Циљ нам је да правда у Србији постане доступна, много ефикаснија, независна и присутнија у свим деловима наше земље, што ће коначно почети да се остварује исправљањем оних грешака које су, између осталог, настале и у стварању садашње судске мреже“, рекао је Селаковић.

Он је оценио да пут ка том циљу није лак и да је за њега потребно време. „Веома је битно да се овакав посао започне на добар начин, да се сваки будући корак тачно испланира. Морамо имати увид у стварно стање у судовима, јавним тужилаштвима и да знамо који су то проблеми са којима се сусрећу судије и тужиоци. Али, оно најважније, морамо знати који су то проблеми са којима се суочавају грађани Србије на путу до правде, јер они најбоље осећају ефекте функционисања правосуђа“, закључио је министар Селаковић.