Вести

ПОУЗДАНА И ОДГОВОРНА ДРЖАВНА УПРАВА

ДАТУМ: 29.01.2013.

У организацији Министарства правде и државне управе данас је у Палати Србије одржан први састанак пројектне групе за израду Стратегије реформе јавне управе у Републици Србији и Акционог плана за спровођење стратегије за период 2013-2016. године.

У уводном обраћању државни секретар у Министарству правде и државне управе и руководилац Пројектне групе Гордана Стаменић је навела да је реформа државне управе битан услов за успех реформи осталих сегмената друштва и са њима је нераскидиво повезана.

“Крајњи циљ реформе је да се изгради поуздана, одговорна, ефикасна и економична државна управа, оспособљена да грађанима, привредним и другим субјектима пружи висок квалитет услуга”, рекла је Гордана Стаменић.

Она је на крају истакла да ова Влада има и политичку вољу и храброст да изведе потребну модернизацију и промене у државној управи и да ће у том смислу Пројектна група, а касније и органи државне управе и други носиоци јавних овлашћења који су захваћени Стратегијом имати сву потребну подршку у раду како на изради Стратегије државне управе тако и на њеној имплементацији.