• Почетна
  • Вести
  • ЗАХВАЛНОСТ МИНИСТАРСТВА ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ ВОЛОНТЕРСКОМ РАДУ

Вести

ЗАХВАЛНОСТ МИНИСТАРСТВА ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ ВОЛОНТЕРСКОМ РАДУ

ДАТУМ: 05.12.2012.

Поводом обележавања Међународног дана волонтера, Министарство правде и државне управе захваљује се свим волонтерима, који су својим радом допринели бољем, ефикаснијем и ажурнијем функционисању правосудних институција.

Министарство правде и државне управе подржава све људе, који оваквим активностима желе да помогну бољем раду правосудног система у Србији, чиме доприносе да правда буде једнако доступна свим грађанима. У министарству се истиче да млади људи кроз волонтеризам поклањају друштву свој рад, али и своје идеје, што доводи до повећане продуктивности целог система и тако чине своје окружење бољим.

Подсетимо да се Међународни дан волонтера, 5. децембар, обележава у свету као подсећање на дан када је 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере, а да је Закон о волонтирању ступио на снагу 6. децембра 2010. године. Овај дан се обележава од 1985. године када је усвојен у Генералној скупштини УН. Европа је 2011. годину прогласила за годину волонтера са циљем да се у градовима широм континента организују разне манифестације како би се подигла свест о значају волонтерског рада.