• Почетна
  • Вести
  • НАСТАВАК САРАДЊЕ СА ЕВРОПСКОМ ИНВЕСТИЦИОНОМ БАНКОМ

Вести

НАСТАВАК САРАДЊЕ СА ЕВРОПСКОМ ИНВЕСТИЦИОНОМ БАНКОМ

ДАТУМ: 26.09.2012.

Јуче је државни секретар Министарства правде и државне управе др Данило Николић, заједно са помоћником министра за економско-финансијске послове Славицом Јелачом, одржао састанак са представницима Европске инвестиционе банке, како би разговарали о даљој реализацији Пројекта за унапређење објеката правосудних органа у Србији.

 

Државни секретар се захвалио Дубравки Ђедовић и Доминику Корбину (Dominique Courbin) на досадашњем залагању ЕИБ-а и истакао да ће се сарадња наставити и даље унапређивати и у наредним периоду. Он је рекао да је један од пририоритета Министарства правде, темељна реформа судске мреже кроз измену Закона о седиштима и подручјима судова и јавних тужилаштва и да ће радна група која се бави нацртом предлога измене овог закона, своје прве закључке представити средином октобра.

 

"Након утврђивања мреже судова и тужилаштва, имаћемо тачан број потребних установа и јасан план како да запосленима у тим установама обезбедимо све неопходне услове за њихов рад, како бисмо грађанима омогућили већу доступност правосуђу", рекао је др Данило Николић.

 

Представници Европске инвестиционе банке рекли су да је основни основни циљ Пројекта за унапређење објеката правосудних органа, подизање нивоа рада тужилаштва и судова, и истакли задовољство, јер Министарство правде и државне управе има намеру да у најкраћем периоду настави са реализацијом овог пројекта.