• Почетна
  • Вести
  • МИНИСТАР ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ ПРИМИО АМБАСАДОРА НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ КИНЕ

Вести

МИНИСТАР ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ ПРИМИО АМБАСАДОРА НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ КИНЕ

ДАТУМ: 19.09.2012.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић данас је примио амбасадора Народне републике Кине Њ. Е. господина Џанг Ваншуа.

У срдачном и пријатном разговору, амбасадор Кине је изјавио да су Кина и Србија пријатељске земље и да Кина у Србији препознаје партнера.

На разговору је истакнуто да Кина развија сарадњу са Србијом у свим областима, те и у оним који су у надлежности Министарства правде и државне управе. Амбасадор  је нагласио да Кина прати развој Србије и да је заинтересована за даљи наставак и продубљивање сарадње.

Министар Селаковић је потврдио да Кина и Србија гаје традиционално добре односе, и да Србија цени помоћ коју јој Кина пружа.

На састанку, министар Селаковић је рекао да има сазнања да сарадња између Кине и Србије, када је у питању бивша Влада, а нарочито Министарство правде, није била на највишем нивоу. Министар је истакао да се односи Кине са новом Владом Србије и новим Министарством правде и државне управе, морају даље оснаживати и да ти односи морају бити на високом нивоу, како те земље и заслужују.