• Почетна
  • Вести
  • ШЕФ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ВЕНСАН ДЕЖЕР У ПОСЕТИ МИНИСТРУ ПРАВДЕ

Вести

ШЕФ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ВЕНСАН ДЕЖЕР У ПОСЕТИ МИНИСТРУ ПРАВДЕ

ДАТУМ: 18.09.2012.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић данас се састао са шефом делегације Европске уније у Србији Венсаном Дежером. На састанку, разговарали су у вези са стањем у српском правосуђу, као и о будућим корацима Министарства правде у вези са тим.

 

Министар Селаковић је рекао да неће бити реформе реформе, већ се у најкраћем року поправити све оно што се може и мора поправити. Истакнута је важност доношења Стратегије и Акционог плана Министарства правде, како би се у наредном периоду што ефикасније отклониле негативне последице реформе правосуђа која је била спровођена од 2009. године.

 

Такође, у току састанка  било је речи и о постојећој мрежи судова. С тим у вези, министар Селаковић нагласио је да постоје многе општине у Србији које имају мали број судија, у односу на број становника, и да та места морају добити судове уместо судских јединица.

 

На  крају, истакнута је и улога независних правосудних институција у Србији, као што су Високи савет судства и Државни савет тужилаца, Правосудна академија, које имају  велики значај у српском правосуђу.