• Почетна
  • Вести
  • На седници Владе Републике Србије, која је одржана 23. августа донета су решења о постављењима државних секретара и помоћника министра у Министарству правде и државне управе.

Вести

На седници Владе Републике Србије, која је одржана 23. августа донета су решења о постављењима државних секретара и помоћника министра у Министарству правде и државне управе.

ДАТУМ: 24.08.2012.

За државног секретара за послове правосуђа постављен је др Данило Николић, дугогодишњи судија Општинског и Окружног суда у Нишу, где је 2005. године изабран за председника Суда. Одбранио је докторску дисертацију «Опојне дроге и кривично-правно регулисање злоупотребе њиховог коришћења». Током своје каријере био је ангажован и као експерт од стране Мисије ОЕБС-а. Одржао је бројна предавања из материјалног и процесно-кривичног права, и објавио велики број научних радова и књига из области кривичног права.

За државног секретара за послове државне управе постављена је Гордана Стаменић, која је обављала бројне функције у јавним предузећима, Републичкој управи јавних прихода, Јавном правобранилаштву, да би се од 1998. године бавила адвокатуром.

За помоћника министра правде и државне управе – Сектор за правосуђе постављен је Војкан Симић иза кога стоји дугогодишња каријера судије и председника Првог општинског суда. Од 2008. године до данас обављао је дужност помоћника министра правде у Сектору за нормативне послове и међународну сарадњу. Аутор је бројних пројеката у области правосудног система, и иницијатор је успостављања служби за односе са јавношћу у судовима.

За помоћника министра правде и државне управе – Сектор за нормативне послове и међународну сарадњу постављен је мр Милисав Чогурић, који је обављао током читаве каријере различите послове у Министарству правде, за међународну правну помоћ. Сарађивао је са МКС у Хагу, сталним Међународним кривичним судом, Европским судом за људска права и телима УН-а.

За помоћника министра правде и државне управе – Сектор за европске интеграције и међународне пројекте постављен је Чедомир Бацковић, који је након адвокатске каријере у Београду примљен у Адвокатску комору Калифорније и сертификован као адвокат и саветник суда од стране Врховног суда Калифорније, Дистриктног суда САД и Апелационог суда САД. Своје највеће успехе у САД постигао је када су његове пресуде сертификоване као правни прецедент и цитиране као извор права у преко 750 предмета.

За помоћника министра правде и државне управе – Сектор за материјално финансијске послове постављена је Славица Јелача, стручњаком за финансије са вишегодишњим искуством у привреди и државној управи.

Влада је истог дана донела решења о настављању рада на положају помоћника министра правде и државне управе Славољуба Царића – Сектор за заступање Републике Србије пред Европским судом за људска права, Владане Јовић – Сектор за државну управу, Јасмине Бенмансур – Сектор за матичне књиге и остваривање слободе удруживања грађана, Зорана Петровића директора - Генерални управни инспекторат и Ђорђа Цветинчанина на положају секретара Министарства правде и државне управе.