• Почетна
  • Вести
  • Министар Марковић обишао новоизграђену школу у Деспотовцу

Вести

Министар Марковић обишао новоизграђену школу у Деспотовцу

ДАТУМ: 19.04.2012.

Министар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић обишао је Основну школу "Стеван Немања" у селу Липовица у околини Деспотовца за чију изградњу је то министарство издвојило седам милиона динара.

Министар Mарковић jе рекао да су изградњом нове школе у Липовици решени неки од најзначајнијих проблема мештана који живе у том селу.

"Деца у тој школи нису имала добре услове јер су били у објекту који је инспекција забранила за коришћење јер није био безбедан", рекао је Марковић и додао да је нова школа урађена по највишим стандардима.

На месту старе школе, 1. априла прошле године почело се са градњом нове која је почела да ради 1. септембра и коју похађа 23 деце од првог до четвртог разреда и предшколског узраста.

Председник општине Деспотовац Малиша Алимпијевић рекао је да је изградња нове школе коштала око 12 милиона динара, да је министарство издвојило седам милиона, а општина из буџета пет милиона динара.

Министар Марковић је након обиласка Основне школе обишао и радове на реконструкцији Дома културе у селу Грабовица, коју заједнички финансира Министарство и општина Деспотовац.

Марковић је у Грабовици разговарао и са мештанима о проблемима са којима се они суочавају.