Вести

ПРОЛЕЋЕ ЗА СРПСКО ПРАВОСУЂЕ

ДАТУМ: 26.03.2013.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић данас је, заједно са вршиоцем функције председника Вишег суда у Краљеву господином Миланом Давидовићем, као и вршиоцем функције председника Врховног касационог суда Драгомиром Милојевићем, свечано отворио реновирану зграду овог суда, која је претрпела велика оштећена изазвана земљотресом који се догодио 2010. године у Краљеву.

Министара је истакао да ће се Министарство правде и државне управе трудити да и у најудаљенијим местима у Србији, у којима постоји суд, судска јединица или тужилаштво, обезбеди све неопходне услове за добар рад судија и тужилаца. Он је рекао да је Министарство правде и државне управе уложило преко 31 милион динара из сопствених средстава, не кредита и зајмова, за санацију и реновирање зграде Вишег суда у Краљеву, у којој се налази и Више јавно тужилаштво.

Отварајућу суд у Краљеву, министар је нагласио да министарству предстоји још један задатак, а то је отклањање последица земљотреса на згради Основног суда у Краљеву, а затим  и предлог Закона о мрежи судова, чије ће измене и допуне растеретити Виши суд у Краљеву.

„Желим да отварање реновиране зграде Вишег суда у Краљеву буде почетак једног пролећа у судском правосуђу и нека оваквих прилика буде што више како би убудуће из судова излазиле задовољне судије и тужиоци, а самим тим и грађани Србије“, истакао је Селаковић.