• Почетна
  • Вести
  • МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ ПРЕД ПОСЛАНИЦИМА ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА

Вести

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ ПРЕД ПОСЛАНИЦИМА ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА

ДАТУМ: 21.03.2013.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић заједно са директор Канцеларије за европске интеграције Миланом Пајевићем и делегацијом скупштинског Одбора за европске интеграције, учествовао је у Бриселу на 7. Интерпарламентарном састанку Европског парламента о борби против корупције, реформи правосуђа и перспективама за даљи процес евроинтеграција.

Селаковић је током дводневних састанка говорио о општој ситуацији у Србији, са посебним освртом на реформу правосуђа и борбу против организованог криминала и корупције.

Након излагања током сеансе интерпарламентарног дијалога Србија – ЕУ у Европском парламенту, министар Селаковић је посланицима представио досадашње резултате рада, као и будуће кораке Министарства правде и државне управе на побољшања стања у правосудном систему Србије.

“Министарство правде и државне управе, предузело је неопходне мере како би успоставило ефикасно и независно судство и повећало доступност правде грађанима”, рекао је Селаковић и додао “да ће се усвајањем новог стратешког оквира за реформу правосуђа кренути путем системског јачања владавине права и правне сигурности, а доследност у спровођењу реформе довешће до неопходног јачања правосудних институција.”

Након састанка, министар Никола Селаковић је рекао да Европски парламент поздравља посвећеност реформи правосуђа јер је то од суштинске важности за напредак, српског друштва и у европским интеграцијама, али и самог српског друштва у оним сегментима у којима то може да осети сваки грађанин Србије. “Реформа правосуђа никако није простор за импровизацију већ се тражи један уређен системски и систематски приступ”,  закључио је Селаковић.