• Почетна
  • Вести
  • МИНИСТАР ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ У ПОСЕТИ ХРВАТСКОЈ

Вести

МИНИСТАР ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ У ПОСЕТИ ХРВАТСКОЈ

ДАТУМ: 13.03.2013.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић састао се данас у Загребу са министром правде Хрватске Орсатом Миљенићем, где су  разговарали о правној сарадњи двеју земаља, која обухвата опште видове пружања правне помоћи, сарадњи у погледу међусобног извршавања судских одлука у кривичним стварима, као и о екстрадицији.

На састанку је било речи и о постојећем правном оквиру за сарадњу, који обухвата споразуме који су у фази предлога или на снази, као и будуће кораке за креирање нових споразума.

 Након састанка са министром правде Хрватске, министар Селаковић је истакао значај дијалога двеју држава, нарочито у области европских интеграција.

„Разговарали смо о решавању свих отворених питања, констатујући да нема забрањених, нити тајних тема. Битно је да донесемо решења која ће бити од велике користи по обе стране“, рекао је министар Селаковић и додао да је правна сарадња две државе увод у привредну и сваку другу сарадњу.

Министар Селаковић је закључио да доста тога везује Србију и Хрватску у будућности, као и да ће Србија на основу искустава других  земаља извући најбоље поуке за свој даљи напредак.