• Почетна
  • Вести
  • Осујећенa два покушаја бекства, командири награђени

Вести

Осујећенa два покушаја бекства, командири награђени

ДАТУМ: 21.02.2013.

Припадници службе за обезбеђење Управе за извршење кривичних санкција осујетили су током празничног викенда два покушаја бекства из затвора. Припремне радње за покушај бекства догодиле су се у Окружним затворима у Панчеву и Новом Саду.

            На основу оперативног сазнања утврђено је да су притворена лица из једне од соба на спрату притвора у Окружном затвору у Панчеву покушала обијање зидног малтера и цигле на спољном зиду, према главној улици. Приликом претреса собе и притворених лица пронађене су две металне шипке  дужине 50 цм поломљене од држача завесе тоалета које су биле употребљаване као алат.

            Оперативним радом у протеклих месец дана, припадници службе обезбеђења спречили су даље активности на стварању услова за покушај бекства притворених лица из Окружног затвора у Новом Саду.  Приликом претреса уочено је да је унутрашња решетка на прозору разваљена и привезана жицом. Од недозвољених предмета, који су служили и као алат, пронађене су метална шипка исечена са клупе у соби, импровизовани „бонсек“ од жице и две металне куке, жица у бунту направљена од кревета, три импровизована „шабера“ направљена од четкице за зубе и металне кашике и ужад плетена од чаршава дужине око шест метара са омчом на крају. Нађена је и импровизована батина погодна за напад.

Обавештене су истражне судије и Полицијске Управе у оба града, а заслужни припадници службе за обезбеђење похваљени и награђени и то: Ст. командир Рајко Ракић, надзорник Мишо Свркота и млађи надзорник Миломир Скакавац из Окружног затвора у Новом Саду и млађи надзорник Владимир Јованов у Окружном затвору у Панчеву.