• Почетна
  • Вести
  • О БУДУЋОЈ САРАДЊИ МИНИСТАРСТВА ПРАВДЕ СРБИЈЕ И НЕМАЧКЕ

Вести

О БУДУЋОЈ САРАДЊИ МИНИСТАРСТВА ПРАВДЕ СРБИЈЕ И НЕМАЧКЕ

ДАТУМ: 02.02.2013.

Mинистар правде и државне управе Никола Селаковић на састанку са државним секретаром Министарства правде Савезне републике Немачке госпођом Биргит Грудман разговарао је о развоју правосудног система и помоћи реформама правосуђа у Србији, од стране немачких организација за међународну сарадњу. Тема разговора били су и досадашњи резултати рада Министарства правде и државне управе, као и његови будући планови.

„Немачка је веома заинтересована да Србији буде једна врста партнера у развоју њеног правосуђа и правног система на путу европских интеграција, што до сада није било присутно на дневном реду између Министарства правде Србије и Министарства правде Савезне републике Немачке“, рекао је министар Селаковић, оценивши да од стране Немачке постоји велика спремност да подржи јачање српских правосудних институција. „Показали су велико интересовање за тренутно стање у нашем правосуђу и о свему ономе што Министарство правде и државне управе чини како би се исправиле негативне последице реформе правосуђа, која је спровођена последње три године, али и да се текуће активности у циљу поправљања тог стања, спроводе на један добар и задовољавајући начин“, додао је Селаковић.

Министар Селаковић  рекао је да немачко Министарство правде, такође један од организатора конференције на којој је учествовао у Берлину. „Конференција је била посвећена регулаторној реформи, односно реформи законодавног поступка која постоји, не само у Србији, већ и у свим другим земљама у транзицији“, нагласио је Селаковић. „У вези са тим, на састанку са госпођом Грудман било је речи о законодавној активности у Србији, као и о свим оним законским пројектима који из Министарства правде и државне управе одлазе пред посланике у Народну скупштину“, закључио је министар.