• Почетна
  • Вести
  • МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ НА СВЕТОСЛАВСКОЈ ПОСЕТИ У КУМАНОВУ

Вести

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ НА СВЕТОСЛАВСКОЈ ПОСЕТИ У КУМАНОВУ

ДАТУМ: 29.01.2013.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић, као изасланик председника Републике Србије Њ.Е. г. Томислава Николића, данас је присуствовао свечаности поводом прославе Дана Светог Саве у Куманову, у Македонији. 

На свечаности министар Селаковић је истакао да је 27. јануар посебан дан, јер окупља српски народ и буди сећање на једног од највећег ујединитеља српског народа Светог Саву. Рекао да се Савин дух подједнако осећа и слави у Македонији, као и у Србији. "Он је највећи, најтрајнији и најподстицајнији камен темељац у настајању, расту и трајању српског народа. Зачетник је наше писане књижевности, творац Српске православне цркве, први, највећи и по много чему једини црквени законодавац, покретач и организатор првих здравствених установа. Био је и мудар и проницљив државник, када је то било потребно, саветодавац сваком човеку", нагласио је министар Селаковић. 

Министар је рекао да српски народ у Србији и Македонији повезује богата историја и подсетио да се прошле године навршило сто година од Кумановске битке, где су се Срби борили за своју земљу, за своју слободу.