• Почетна
  • Вести
  • ПОТПИСИВАЊЕ МЕМОРАНДУМА О САРАДЊИ СА МИНИСТАРСТВИМА ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Вести

ПОТПИСИВАЊЕ МЕМОРАНДУМА О САРАДЊИ СА МИНИСТАРСТВИМА ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ДАТУМ: 25.12.2012.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић сутра ће у Бања Луци потписати Меморандуме о сарадњи са министарком правде Републике Српске Гораном Златковић и министарком управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејлом Решић. 

Потписивању Меморандума претходиће радни састанак министра Николе Селаковића са министаркама из Републике Српске Гораном Златковић и Лејлом Решић, којем ће присуствовати и њихови сарадници. На састанку главна тема биће размена искустава између представника министарстава у вези са применом најважнијих системских закона. Државни секретари Министарства правде и државне управе Републике Србије др Данило Николић и Гордана Стаменић представиће српски Законик о кривичном поступку, као и његове предложене измене. Такође, представници српском министарства пристнима ће представити и предлог измена Закона о управном поступку. 

Истог дана, Правосудна академија Републике Србије потписаће Меморандум о сарадњи са Центром за обуку судија и тужилаца Републике Српске.

            У току сутрашњег преподнева, министар правде и државне управе Никола Селаковић састаће се и са председником Народне скупштине Републике Српске мр Игором Радојчићем. Састанак ће бити одржан у Народној скупштина Републике Српске.