• Почетна
  • Вести
  • ОДЛУЧНА БОРБА ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ

Вести

ОДЛУЧНА БОРБА ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ

ДАТУМ: 25.10.2012.

Морамо се системски борити против организованог криминала и корупције и то на свим нивоима, поручио је министар правде и државне управе Никола Селаковић током данашњег састанка са Јуријем Федотовим и осталим представницима Канцеларије Уједињених Нација за борбу против дрога и организованог криминала.

 У разговору са господином Федотовим, министар Селаковић је рекао да у Србији до сада није постојала одлучна борба против корупције и да је један од пририоритетних циљева Министарства правде и државне управе, као и целе Влада Србије да води одлучну и чврсту политику "нулте толеранције" у борби против организованог криминала и системске корупције.

 Министар је присутне упознао са чињеницом да у Србији постоје два специјална тужилаштва - за ратне злочине и организовани криминал, али да не постоји тужилац који је специјализован за корупцију.

 Јури Федотов је изразио задовољство када је у питању политика "нулте толеранције" и истакао значај међународне сарадње на пољу борбе против криминала и корупције.

 На крају састанка обе стране су истакле спремност за да даљу успешну сарадњу.