Вести

ПОСЕТА АМБАСАДОРА НОРВЕШКЕ

ДАТУМ: 01.10.2012.

Данас је министар правде и државне управе Никола Селаковић одржао састанак са амбасадором Норвешке Нилсом Рагнаром Камсвагом.

 

Министар Селаковић је на састанку говорио о резултатима његове посете Бриселу и истако да ће у најкраћем периоду бити израђена Национална стратегија за реформу правосуђа на пет година, као и Акциони план који прати ту стратегију, на три године.

 

Током састанка, амбасадор Рагнар се упознао са актуелном ситуацијом у српском правосуђу. Предочени су му недостаци реформе правосуђа која је била спровођена у протеклом периоду, а која се одразила, не само на ефикасност мреже судова и тужилаштва, гомилање предмета и преоптерећеност судија и тужилаца, већ и на функционисање целог правосудног система у Србији.

 

Амбасадор Норвешке је нагласио да неопходно да Србија успостави владавину права, јер ће то омогућити долазак страних инвеститора, а самим тим утицати и на економски раст.

 

"Добар, јак и праведан систем, у којем нема недодирљивих, мора бити темељ српског правосуђа", закључио је министар Селаковић.