• Почетна
  • Вести
  • МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ ОДРЖАО САСТАНАК СА АМБАСАДОРОМ СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА

Вести

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ ОДРЖАО САСТАНАК СА АМБАСАДОРОМ СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА

ДАТУМ: 29.09.2012.

Министар правде и државне управе данас је одржао састанак са Његовом Екселенцијом амбасадором Сједињених Америчких Држава Мајклом Кирбијем на којем су изнети планови министарства у вези са борбом против корупције и стварењем владавине права у Србији.

 

Министар правде и државне управе је изразио добродошлицу новом амбасадору Сједињених Америчких Држава и изразио спремност да настави успешну сарадњу. Такође, он га је обавестио и о резултатима својих посета Бечу и Бриселу.

 

Амбасадор Мајкл Кирби показао је велико интересовање за будући рад и кораке Министарства правде и државне управе.

 

На састанку је министар Селаковић оценио да је приоритет министарства спровођење стратегије за стварање владавине права и борбе против системске корупције. У том погледу, посебно је нагласио измене сета најважнијих правосудних закона, измену мреже судова и тужилаштва, враћање неизабраних судија и тужилаца, као и стварање и јачање стручних капацитета у чему најважнију улогу има Правосудна академија.

 

Јачање институција, као што су Високи савет судства и Државно веће тужилаца, основни су предуслов за ефикасно, непристрасно и независно правосуђе, истакао је министар Селаковић, и додао да је стварање критеријума за вредновање рада судија и тужилаца, један од обавезних корака у наредном периоду.