Вести

МИНИСТАР ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ СУТРА У БРИСЕЛУ

ДАТУМ: 23.09.2012.

Београд, 23. септембар 2012. године – На позив Европске комисије, министар правде и државне управе Никола Селаковић састаће се сутра у Бриселу са високим званичницима Штефаном Филеом и Стефаном Санином, како би им представио проблеме са којима се сусреће правосуђе у Србији.

 

“Када Евопска комисија и друге међународне институције, као и стручна јавност у Србији упућују озбиљне примедбе на правосудни систем у нашој земљи, онда је јасно да ствари нису урађене како треба", изјавио је министар Селаковић и додао да ће са европским званичницима разговарати како у најкраћем времену превазићи кризу и отклонити пропусте због којих грађани и цело друштво трпе.

 

"Бескомпромисна борба против системске корупције и органозованог криминала су главни циљеви формирања ове Владе. Морамо створити јасне и јаке маханизме који ће све извршиоце кривичних дела једнако извести пред очи суда. Нико не сме бити заштићен, а казна за такво понашање мора да буде једнака за све", истакао је министар Селаковић.

 

Са европским званичницима министар правде и државне управе разговараће и о могућностима проширења сарадње Србије са Европском унијом.