• Почетна
  • Вести
  • ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР ДАНИЛО НИКОЛИЋ ОДРЖАО САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦОМ ОЕБС-а ЗА СЛОБОДУ МЕДИЈА

Вести

ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР ДАНИЛО НИКОЛИЋ ОДРЖАО САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦОМ ОЕБС-а ЗА СЛОБОДУ МЕДИЈА

ДАТУМ: 20.09.2012.

Јуче је у Министарству правде и државне управе, државни секретар за послове правосуђа, Данило Николић, одржао састанак са представницом ОЕБС-а за питања слободе медија Дуњом Мијатовић, на којем су разговарали о стању медија у Србији.

Заједно са Дуњом Мијатовић, састанку су присуствовали и други чланови делегације  ОЕБС-а. Сви присутни дали су позитивно мишљење о помиловању новинара Ласла Шаша и указали да је то значајан корак у  унапређењу слободе медија.

Државни секретар je истакао да такав корак представља део напора који се улажу како би се побољшало стање медија у Србији, те да је у прилог томе било речи и о реформи Кривичног Законика.

Представници ОЕБС-а инсистирали су на чињеници да је Србија земља у којој и даље постоје напади на новинаре и да још увек нису расветљени случајеви убиства Славка Ћурувије, Mилана Пантића и Даде Вујасиновић.

У току састанка, државни секретар Данило Николић рекао је да је потребно да јавност осуди нападе и претње новинарима и нагласио да судови и тужилаштва морају дати приоритет предметима који су у вези са насиљем над новинарима и да је неопходно да сви државни органи уложе максималне напоре у расветљавању ових убистава.

Овом приликом, државни секретар господин Николић позвао је све државне органе у Србији да предузму све што је у њиховој надлежности ради расветљавања и процесуирања учинилаца кривичних дела на штету новинара.