• Почетна
  • Вести
  • Министар правде и државне управе Никола Селаковић примио је данас известиоца Европског парламента за Србију господина Јелка Кацина

Вести

Министар правде и државне управе Никола Селаковић примио је данас известиоца Европског парламента за Србију господина Јелка Кацина

ДАТУМ: 28.08.2012.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић примио је данас известиоца Европског парламента за Србију господина Јелка Кацина, којом приликом су истакли спремност за обострану сарадњу и међусобну помоћ на путу Србије ка Европској унији.

Министар Никола Селаковић је нагласио да се пут јачања правне државе и њених институција поклапа са путем европских интеграција Србије и да на том путу Србија има исте циљеве које су постављале и остваривале све земље ЕУ.

Придруживање Србије Европској унији је одговоран задатак, за читаву државу и за Министраство, те се министар Селаковић захвалио господину Кацину на подршци коју ЕУ и известилац Европског парламента за Србију дају у овом процесу.

Господин Јелко Кацин истакао је да је пут сваке земље а не само Србије у европским интеграцијама препун различитих станица и степеница, а једна од најважнијих је успостављање владавине права у земљи која жели чланство у ЕУ. Према његовом мишљењу основни задатак који му је поверен је да критикује лоше потезе Владе Србије који незадовољавају европске стандарде, али и да подржи добре одлуке. Он очекује да ће из Србије у наредном периоду добијати квалитетне поруке које ће потврђивати успостављање владавине права, борбу против корупције и организованог криминала и ефикасног правосудног система.

Министар Селаковић је додао да се Влада и он лично залажу да у свим овим процесима у Србији не сме бити недодирљивих.