Вести

Министар Марковић посетио Контакт центар у Ваљеву

ДАТУМ: 29.11.2011.
Министар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић посетио је Контакт центар у Ваљеву у чију изградњу је Министарство уложило средства из наменских примања буџета.

„Контакт центар ће унапредити комуникацију на релацији управа-грађани. Министарство ће наставити да подржава пројекте града Ваљева који имају за циљ да олакшају грађанима да остваре своја права", нагласио је министар Марковић.

„Сва средства која је град добио од ресорног Министарства искоришћена су за унапређење и модернизацију услуга градских управа. Уредили смо шалтер салу, увели системе редова, умрежени смо са другим градовима са матичним књигама, а за увођење нове услуге - Контакт центра од ресорног Министарства добили смо 1,6 милиона динара из наменских примања буџета", рекао је градоначелник.

Овом приликом, градска управа упознала је министра са пословима враћања матичних књига црквама и верским заједницама.

„Ваљево је први град у Србији који је урадио један огроман посао, а то је скенирање, дигитализација, заштита и коричење црквених књига, од којих најстарија датира чак из деветнаестог века. Сада су се стекли услови да се ускоро изврши и званична примопредаја ових књига црквама и црквеним заједницама", рекао је министар Марковић у Ваљеву.

Црквама и манастирима Епархије ваљевске и осталим верским заједницама у Ваљеву биће враћено 189 матичних књига рођених, венчаних и умрлих грађана.