• Почетна
  • Вести
  • Одржан панел о закону о службеницима у јединицама локалне самоуправе

Вести

Одржан панел о закону о службеницима у јединицама локалне самоуправе

ДАТУМ: 09.11.2011.
Министарство за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу одржало је панел дискусију „Представљање и дисусија о Нацрту закона о запосленима у јединицама локалне самоуправе", у оквиру Трећег сајма локалне самоуправе који је одржан од 9. до 11. новембра у Београду.

Помоћник министра Игор Вукоњански представио је основне новине и одредбе Нацрта закона.

Он је подсетио да се на запослене у градским и општинским управама још увек примењују одредбе Закона о радним односима у државним органима из 1991. године. Према његовим речима, непостојање посебног закона је у претходним годинама допринело низу организационих проблема у функционисању јединица локалне самоуправе, што је основни разлог зашто се и приступило изради посебног закона којим ће бити регулисана та област.

Помоћник министра је навео да закон почива на принцима професионализације и деполитизације у раду, каријерном систему напредовања у служби, сталном стручном усвршавању, правима и заштити права запослених, али и процени њиховог рада.

Панелу су присуствовали представниици јединица локалне самоуправе, који су учествовали на Трећем сајму локалне самоуправе.