• Почетна
  • Вести
  • ИЗГРАДЊА ИНСТИТУЦИЈА ПРЕДСТАВЉА ЈЕДАН ОД ПРИОРИТЕТА ВЛАДЕ СРБИЈЕ

Вести

ИЗГРАДЊА ИНСТИТУЦИЈА ПРЕДСТАВЉА ЈЕДАН ОД ПРИОРИТЕТА ВЛАДЕ СРБИЈЕ

ДАТУМ: 05.02.2013.

Правосудна академија представља јасан, недвосмислен и сигуран пут, како се од дипломираног правника постаје судија или заменик тужиоца, истакао је данас министар правде и државне управе Никола Селаковић, на почетку звршног испита прве генерације полазника Правосудне академије. Завршни испит одржава се 4. и 5. фебруара 2013. године на Правном факултету у Београду.

Министар Селаковић је нагласио да је полагање завршног испита историјски дан за српско правосуђе, као и да на месту где започиње правничко образовање будућих тужилаца и судија, присуствује и окончавању формалног дела њиховог краја образовања. “Казем формално, зато што се добар судија и добар тужилац усавршавају, уче и надограђују током читавог професионалног живота, па неки чак и после истека тог професионалног животног века”, рекао је Селаковић. Он је навео да је пут изградње институција приоритет Владе РС, али и да се нада да ће то остати пририоритет и сваке наредне Владе.

“Правосудна академија је нешто за шта можемо слободно да кажемо да је сигурна будућност српског правосуђа и да је нешто што је на свима нама да јачамо, изграђујемо, да подржавамо и да помажемо у сваком њеном даљем успеху”, истакао је министар правде и државне управе и додао да је институција Правосудне академије једна од ствари са којом Србија дигнутог чела и поносно може сигурно да корача путем европских интеграција, а то је пут изградње, јачања и подршке институцијама.

На крају, министар је позвао све оне који данас завршавају обуку на Правосудној академији, да бодре сваку будућу  генерацију, да се држе заједно са онима који ће тек проћи кроз Академију, а да је на Министарству  правде и државне управе, Влади  Србије, као и на Високом савету судства и Државном већу тужилаца, да обезбеде  да сваке године  све већи број младих, најбољих  дипломираних  правника који су положили правосудни испит, и који желе и виде себе у српском  правосуђу, упишу Правосудну  академију.