• Почетна
  • Вести
  • Комора извршитеља Србије постала чланица Међународне уније извршитеља

Вести

Комора извршитеља Србије постала чланица Међународне уније извршитеља

ДАТУМ: 03.12.2012.

 

 

Комора извршитеља  постала је чланица Међународне уније извршитеља  ( "UIHJ"Union Internationale des Huissers de Justice / International Union of Judicial Officers ) која има седиште у Паризу, постоји 60 година и окупља судске и професионалне извршитеље из 74 земље света.

 

Председник Коморе извршитеља Михаило Драговић и председник UIHJ Leo Netten потписали су Повељу о сарадњи, која нашој Комори омогућава чланство у Унији у коришћење знања и искустава њених чланова.

Пленарну седницу Сталног  савета Уније отворио је министар правде Шпаније г. Аlberto Luis Garaldon.

UIHJ подржава развој, унапређење и унификацију система извршења у  целом свету. У овом тренутку UIHJ ради на глобалном пројекту "STOBRA" који се бави стандаризацијом правила за професију извршитеља са циљем да се на основу размене искустава сачине конзистентна и свуда употребљива правила.

Комора извршитеља из наше земље очекује велику помоћ од искуства извршитеља чланова Уније, а узеће активно учешће у пројекту.

Рад UIHJ подржавају  Eвропска комисија, Хашка конференција,  CEPEJ, WB, UNCITRAL, CILC, Consilium Forum justice, European Law Institute, FNTC, ASEAN,OHADA, OHADAC, UEMOA, SADC.

Делегацију Републике Србије предводио је  Војкан Симић, помоћник министра, а делегацију су чинили представници Министарства правде и државне управе и представници Коморе извршитеља.нОдлазак делегације у Шпанију подржао је немачки "GIZ", у оквиру пројекта Правна реформа.