Вести

Правда мора да буде доступна свим грађанима

ДАТУМ: 07.09.2012.

Београд, 7. септембар 2012. године -  „Задатак и обавеза Министарства правде и државне управе јесте да омогући да правда буде доступна сваком грађанину у Србији“, истакао је министар правде и државне управе Никола Селаковић приликом данашње посете судовима и тужилаштвима у Ужицу и Пријепољу.

Министар Селаковић је рекао да су судови у Ужицу добар пример како судови у Србији треба да функционишу и да таква пракса мора бити остварена у сваком суду широм земље.

„Сви ми делимо једно мишљење – само заједничким трудом и радом и судова и Министарства можемо учинити да правосудни систем у Србији буде добро организован, а самим тим и ефикасан“, истакао је министар правде и државне управе Никола Селаковић .

Приликом посете Ужицу, министар Селаковић обишао је и Основни и Прекршајни суд у Ужицу, као и Више јавно тужилаштво у Ужицу и Основно јавно тужилаштво у Ужицу.

Током дана, министар Селаковић посетио је и Основни и Прекршајни суд у Пријепољу, као и Основно јавно тужилаштво у Пријепољу, где је истакао да је један од основних задатака Министарства правде и државне управе, односно правосудног система да свим држављанима наше земље обезбеди услове како би им институције судства биле доступне без обзира где живе у Србији: “Данас смо се сусрели са ситуацијом да многи грађани морају да путују и по више часова како би остварили своја права на суду. Овај суд покрива четири претежно планинске општине које имају око 90.000 становника на око 2.000 квадратних километара и четири гранична прелаза на својој територији. Једина светла тачка коју могу да приметим јесу људи захваљујући којима правосуђе Србије и даље постоји. Из тог разлога један од наших приоритета у наредном периоду биће и реформа судске мреже у Србији“, рекао је министар Селаковић и додао да ће током првих сто дана Владе бити предложена конкретна решења како реформисати мрежу судова у Србији.

Видоматеријал можете преузети са сајта Инфобироа.